Sweetness
THE SWEETNESS
Welcome. It's pink and black. So ? Haha. This are the your path; Dashboard | +Follow
perjalanan mencipta kenangan paling ter-MANIS
wahh .
tgk tittle mcm gempak gelaa jek kan .
*gempak la sgt 
HAHA
mmg aku takan lupe lahh .
sampai mati aku takan lupe walo sesaat pon .
kowg tau ke ape yg aku cakap nih . ?
haa . tatau kan tatau kan .
aku jek tau ;P

1 july 2011
bufdayy mama aku .
genap lah die ber-umo 43 taon . .
before that aku nak cite ,
ary kames 30 jun 2011 .
ptg tuh aku dr kampus get ready nak balek tampin .
konon nye nak surprise kat mama abah .
kawan aku si put yg nak jemput sgt
pulak nye die lembab gelaa babi .
-,-
sabau je lahh .
last last malam br sampai kat kampus aku .
mcm la jaoh bebeno kampus aku dr tampin tuhh kan .
brr
oke . then , malam tuhh lepak kat restoran AJ dulu .
sbelah kampus jek pon .
put and pakwe die ajak lepak makan makan minum minum .
adoiyaii .
aku nk copek , ekau lengah lengahh lagik . .
da la jemput den bejoman br sampai .
bile da sampai , ajak makan pulak -,-
adehhh
lepas da siap sume .
9 lebih br gerak .
aku cakap nk cari kek .
haaaaa . amekk kau . .
tak jumpe !
nak buat camne nihh ?
mane nak cari kek ?
aku nak surprise kat mak aku lahhh .
;(
suda nye adek aku text
"long , kau balek tunggu kat bawah . abah da beli kek . . "
syukur lah kann .
jimat duet akuu ;P
ehee . gurau jekk
dlm ktowg otw balek tuhh .
ade satu kedai nih kat pekan tampin tak tutop lagikk .
jam da kul 11 lebih tp tak tutop lagikk .
wahh .
pawe put bhenti kat tuhh .
n soh aku tgk .
aku cakap tayah , tp die soh aku tgk jugakk .
dowg tanak aku balek bawak tangan kosongg .
*pdhal abah aku da beli kek derr ;P
put geram , die kua kete n tarek aku .
HAHA .
tgk punyer tgk , aku buat buat la konon nye
tak minat dgn jenis kek kat ctu . .
pdhal kek ctu mesti sedapp sedapp kan.
hoho .

then , pakwe put ajak g makan kat restoran sbelah Q-Box . .
Q-Box ? ?
alahh . tempat yg salu aku n buda buda nih mlalak tuhh .
;D
sampai jek cne , pakwe put tanye
aku nak makan takk .
aku cakap tak kesa .
tp better aku balek umahh .
betol tak ? ? ;)
so , aku decide nak balek umah . .
sampai flat polis umah aku tuhh .
aku tunggu adek aku kat bawah .
punyer la lame gelaa tunggu buda tuhh .
suda nye aku snap pix .

lawa kan permandangan flat polis kat tampin ?





jjam da pukl 11.40 . .
tak saba nak tunggu detik 12 malam , 1 july . .
tp adek aku tak sampai sampai lagikk -,-
tak lame lepas tuhh br die sampai .
abah pon br balek dr keje mlm tuhh .
and , die bg kek kat aku .
abah pesan jap lagi nk dekat kul 12 psg lilin n surprise kan kat mama .

2 minit lagi kul 12 :
aku n adek da naek atas .
siap siap baka lilin .
n g depan umah . .
adek aku ketok pintuu ,
die saje kate kunci rumah tak bawak .
HAHA
pandai betol adek aku kan ;P
then , mama bukak pintuu .
teros aku nyayi
HAPPY birthday to YOU ,  happy
BIRTHDAY to YOU , happy BIRTHDAYY
to MAMA , happy BIRTHDAY to YOUUUU . . . . . .
mama tiup lilin .
seriously guys , time tuhh aku nanges .
tp aku cover .
then , aku gelak gelakk . .
mama kate die tkejot sgt + happy sgt . .
mama senyumm jek dr mule td .
mane tak nye kann .
tepat kul 12 bermula saat ary jadi die ,
anak anak die ade depan mate .
pulak tuhh surprise kan die . .
mama ade jugak tanye bile balek , naek ape , kul bape . .
aku jwb mcm nak tanak jek . secrete la konon nye
HAHA . tak bole blarr ;P
and mama ade tanye jugak , sape yg beli kek tuhh .
aku cakap abah .
mama senyum , abah pulakk gelakk gelakk je dr mule aku n adek aku surprise kat mama .
HAHA .
mmg sempoi . . sweet sgt . !
mama salam tangan abah n kiss pipi abah byk kali . .
and then , mama potong kek .
makan same same . suap mnyuap . .
sumpah aku tharu gelaa .
aku nak nanges tp aku tahann .
mama mesti gembira sgt time tuhh .
senyum tak sudahh .
abah pon same jekk senyum jek la dr td siap gelakk lagi .
adek aku jek sempoi .
siap bole gurau lagi .
kate nye ,
"mama , luKENA beb . . ." ;)
hehe .



sorry , gamba goyangg . 
eh jap . adek saya nampak matang kan ? ;P



aku happy sgt malam tuh
sumpah ngantuk -,-
even bufdayy mama pon , aku happy sgt .
bufday aku tak lame lagi , camne la agk nye bufdayy aku pulakk kan .
dpt adiah ke tak ? ade owg call ke tak ?
hm .

kesokkan siang nye ,
mama kate abah nak bawak g tgk TATU PDRM .
sbb ape . ? ?
sbb sempena bufdayy mama .
lagi pon kate abah , bukan sng taw nak tgk TATU PDRM .
benda tuhh diadakan 7 or 8 , 9 taon skali . .
rugi la kalo tak pegi .
mmg best gelaa .
happening + kelakar + sempoi + tbaekk .!

ehem ehemm . 
hellooooo ,
saya pegi bsame CANON saya okee. ;P




Posted at 3:21 AM | 0 comments

|
queen master

Facebook | Twitter
Hai I'm NorSyafika Dania .
Eyka dania for short .
welcome to my diary , a part of mysoul story .
thanks for coming .

visit here !

Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
re-edit : boo

- END -