Sweetness
THE SWEETNESS
Welcome. It's pink and black. So ? Haha. This are the your path; Dashboard | +Follow
tragedi 30 julai 2011
hyeee .
salam ramadhan dr sayaa . .

before this ,
kowg da bace kan entry aku tittle nye
kalo belom tuh , sile lah 
rajen rajen kan diri pegi bace dulu . .

okeh ,
kowg un tau kan malang sentiase tak berbau .
so , apakan daya . .
mase tradisi game tuh dijalankan
suatu tragedi telah berlaku pd diri aku . .
tau tak ape die ? ?

memule aku n geng aku tunggu turn nk maen zero point tuhh .
bla bla bla .
then , tibe lahh mase nye turn ktowg . .
aina kate better aku jalan dulu . .
sbb aku nih agak pro maen benda alah nihh .
aku pon jalan .
paras lantai , okey . .
paras betis , okey . . 
paras lutot , okey . .
now paras pinggang .
paras pinggang , tak ikot pinggang aku pon .
*sepatot nye kene ikot pinggang aku . HAHA
ikot pinggang yg pegang getah tuhh .
dowg rilek jek , aku diam je lahh
so , aku rase aku ade chance lepas la nih . .
dgn lafaz "Bismillah.." , aku lari n loncat . . 

prappppppp
*bunyik kt kaki aku 
(aku terus terbaring . . . . aku duduk sambil pegang kaki)


pehhhhh
saket nye tapayah cakap lahh kann .
mmg saket gelaa .
buda buda nih pon kate ade dgr bunyik kat kaki aku .
aku pegang jek kaki aku .
mate aku pejam jek menahan kesaketan .
then , membe aku si aina pon gelabah .
aku tak daya dahh nk cakap .
aku diam n tahan saket jek .
yg medical pulak dtg cecepat kat aku .
aina nk tanggal kan kasot aku .
tp aku cakap jgn pegang kaki aku .
dowg pon dah takot .
aku tanggal sendirik kasot and aina tarek kan stokin aku slow slow .
pehhh .
aku nk nanges dahh .
tp aku tahann -,-

mate aku pulak maken lame , maken kabur . .
maken tak nampak ape dahh .
muke pulak maken pucat .
medical tanye aku dah makan , aku cakap belom .
so , mmg betol lah aku pitam sbb tak makan bekpes .
eheheh ;)
alaa , bekpes makan sandwich . aku mane minat -,-
then , dowg nak soh aku ketepi . .
sumpah aku tak larat . .
kaki aku seriously tak boleh jalan .
so , dowg ramai ramai pi angkat aku .
whahahah ;D
thank guys <3
suddenly , aku rase nk pengsan . .
aku gtau doowg .
then , aku rebah . .
separuh sedar dahh aku time tuh -,-
naseb lah dowg sempat duduk kan aku .
mate dah tak nampak ape dahh .
aku ade dengar sore awin
die tanye "akak , oke tak ? kak . . "
aku tak larat nk cakap paew , aku dendiam jek .
dgn muke bkerut menahan saket .
arghhhhh ;(
buda medical soh aku rest ,
sambil tuh dowg cuci luke aku kat buku lali .
budak yg laen laen nih ade yg kipas aku , ade yg soh aku minom aer ,
ade yg soh aku makan , ade yg soh aku rileks ,
ade yg soh aku tahan . .
haihh . mcm mcm lah kowg nih ;D
hahah

tak lepas tuh dtg pulak kete , soh aku naek . .
pehhh .
camne aku nk jalan nih .
aku tak larat . .
dowg ramai ramai angkat aku .
baek laki baek pompuan , hentam jekk .
yg paleng aku dengo time tuhh .
"cepat , awin tak larat angkat nih . ."
hahaha ;D
jelas kelihatan disitu aku da gemok -,-

sampai jek spitel ,
ditemani oleh awin .
kat kaunter , mcm2 owg tuhh tanye . .
siap owg tuhh buat lawak lagik .
ingt aku gelak kah -,-
awin pon diam jekk .
then , masok dalam .
awin tpakse tunggu aku kat luar .
aku dibaring kan . .
kena masok aer , cocok cni , cocok cne
;'(
aku nanges jugak akher nye . .
nanges gelaa .
sampai bengkak lah mate aku nihh .
kejap kang aku stop nanges , satgi nanges balekk .
doc d\soh aku rehat , tidoo . .
bg aku tak rase saket sgt . .
even aku nantok , tp mate tanak lelap ponn .
adoi adoi
pastuhh , lame ckt aku kene buat x-ray pulakk .
ajak awin teman .
aku nanges depan die . .
die un tatau nk buat ape , just pujok lahh
soh aku jgn nanges .
aku cakap lahh aku tak tahan .
saket yg teramat sgt sgt ;'(

time tgh tunggu turn aku nk x-ray , sambil tuhh
awin cite lahh time dowg maen galah panjang .
saje die cite kan part lawak .
nk bg aku gelakk .
aku senyum jek . .
then , nanges semula . .
aku tanye awin phone aku , kasot aku , snow cap aku sape pegangg .
die tatau .
aku soh contact syera aka sateyy
tp tp tp , line takdee .
biase lahh .
tempat x-ray kann . .
hm
takpe lahh .
now turn aku utk x-ray . .
blablabla
doc kate kan buku lali aku nih patah .
;'( sumpah aku nanges terok lagi .
okeyy , lepas jek x-ray . .
kena balek pd katil td . .
awin pon tunggu di luar semula . .
then , doc soh aku rehat .
sambil tuh doc cocok ubat tahan saket .
nanges lah lagi mate aku nihh .
penat nanges punye pasal , aku un tertido kejap .
*alahhh . bape minit jek pon -,-
tape , asl kan rehat . .
aku agak lahh kan da bape jam dahh aku kat spitel nihh .
aku mule lah pikir kan awin . .
cian die penat tunggu aku sowg sowg
lame pulakk tuh .
da lahh pulakk tuh aku teringat kat mama babah
nanges lagi .
;'(
mamaa , along sakit . .
sakit sgt . .
tak tahan ma . .
teman along . .
;'(

then , lepas rehat ape sume .
doc bawak aku satu tempat g balut kaki . .
lepas balut , aku da bole balekk .
tp doc soh aku tunggu .
time aku tgh tunggu .
ade atok nih tanye aku "nape dikk ?"
aku cakap , kaki patah .
die tanye nape , aku cite lahh .
and ade jugak nurse practical tanye , aku cite lah . .
dowg kate ngilu jek dengar . .
ye , mmg pon . . kowg dgr pon dah ngilu . .
aku yg mnahan saket nye .
then , doc bg surat doc pakar , surat mc 2 week ,
and lagi satu surat ape tahh .

so , aku kua . .
tnampak awin . die tolak aku . .
then , die tolong aku amek ubat kat farmasi . .
after amek ubat , die tanye blablabla .
aku un cite . .

dtg suda yg kete mengahantar aku ke spitel td  . .
now , aku da bole balek . .
sampai jek kt nst , awin n driver tuhh papah aku .
then , masok pintu nst , nanie n awin pulak papah aku masok bilik .
thank guys  . .
aku sgt hargai pengorbanan kowg terutama nye buda medical , awin and aina . .
;'(
dlm bilik , aku baring sambil nanges .
then , aku call mama
"mamaaa . . . ."
*mule nanges ;'(
mama kate "ye , eh . nape . ."
aku kate "mamaa . . kaki alongg patahh . ."
*nanges teresak - esak
mama pon gelabah "haa . yeke ? astaghfirullahalazim .
camne bole patah longg ?
*sambel tuhh mama gtau abah .
 bangg , kaki along patah bang . .
abah un cuak jek . aku tak dgr abah cakap ape time tuhh .
aku cite la blablabla sambil nanges gela gelaa nihh .
mama un kate "nnt mama gtau abah dulu ye . .
along tunggu ye . nnt mama call balek . ."
aku pon okeyy ajee n letak . .
tak lame tuhh , mama call gtau
"long , mama dtg cne ye . . abah tgh pakai kasot nih . ."
aku pon okyy
mama kate lagi "kamu tunggu ye . . jgn byk gerak ."
aku ye lagi ;'(
letak call . .
nk dekat sejam kemudian , aku call mama lagi tanye katne
kate nye da nk sampai .

akher nye , mama sampai dahh .
tp aku dpt rase .
mase kali ketiga aku call mama .
aku dpt rase mama nanges .
tp mama cover .
hm ;'(

aku rase terhutang budi sgt dgn sume . .
;'(
thank sgt sgt . .
tak putus putus aku nk ucap kan thank pd yg menolong aku .
;'(

*dlm kete pon aku nanges lagikk


*tengok . . . uwaaaaaaaaaaa ;'(


*lepas urut 

*ade susut sikit kan ?

*owg yg urut aku tuhh kate kalo nk tisu tuh bsambong semula ,
gune ais n urut sikit-sikit
bengkak naek semula ek ? ? adoi adoi -,-



Posted at 9:57 PM | 2 comments

|
queen master

Facebook | Twitter
Hai I'm NorSyafika Dania .
Eyka dania for short .
welcome to my diary , a part of mysoul story .
thanks for coming .

visit here !

Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
re-edit : boo

- END -