Sweetness
THE SWEETNESS
Welcome. It's pink and black. So ? Haha. This are the your path; Dashboard | +Follow
menangis bila . . . .
menangis bila terbaca kan kisah "Mana Mak" . . kisah yg sgt sgt lah membuat aku sedar akan byk nye sala silap aku pd mama abah aku , sahabat handai , serta orang yg di sekeliling aku . . dlm satu hari smlm mmg byk kisah kisah yg aku bace . . sume nye buat aku betol betol rase bersalah . and now , sedikit sebanyak telah terbukak kan hati aku utk jd seorang insan yg baik . . insyaAllah , aminn . . .

mamaa , 
along mintak maaf kalo sometime along ignore mama . buat tatau bile mama panggel , buat tatau bile mama berbual dgn alongg ;'( along mintak maaf kalo sometime along ter-kasar bahasa dan ter-tinggi suara . along tak sengaja . . ;'( along tanak jadi mcm dlm cerita tuh . apabila bila seorang mak telah tiada utk selama nye br lah nak menyesal kesalahan nye . along tanak jadi mcm nih . ;'( along sayang mama .


mama ,
even along tak dgr cakap mama . lambat lambat jek buat ape yg mama suroh , along tetap buat jugak ape yg mama suroh . sbb lame lepas mama suroh , along buat tatau . automatikli otak along nih terfikir kan perasaan mama bile aong buat lambat lambat jek ape yg mama suroh . . 


mama ,
along tanak jadi anak derhaka . along malu semalam bile bace jek kisah tuh nanges mcm orang hilang laki . bukan ape . nanges depan mama kan . mesti mama tertanye tanye nape anak dara mama nih nanges . mama tgk jek along nanges semalam kan mama ? ;') . tp along cepat cepat senyum ;') along tanak tunjuk sbena nye yg along tgh nanges . tp mmg mase bace tuh along tak bole kawal perasaan sedih . sbb mase along bace kisah nih , da lah radio SinarFm channel 857 tuh syok maen lagu salam terakhir by sudirman , ape lagi . . maken meraung lah along . 


mama ,
along janji start from today , along akan cube jadi anak yg baik . kalo along ade buat silap yg along tak perasan tuh mama tego along . bagitau jekk ye mama ;') harini along dah buat yg terbaik utk mama . tade pon along lengah kan buat keje ape ape ke . atau ignore mama cakap ape . or papew jek . tgk mcm mlm nih mama nak makan megi . . along cakap along nak masak roti telur . lapar . mama pon suroh adik buat . dlm die tgh pegi dapo . . bole pulak die patah balek dudok kat depan pc and sambong online , sambel kate "long kau masak megi mama" . . ya Allah , saket betol hati nih . pemalas betol adik nih . semalas malas along , along buat jugak even lambat lambat jek nak buat ;( bile along dah badmood . sudah nye roti telur along tak buat . dgn megi pon along tak buat . . pdhl br settle basuh pinggan . dudok dpean tb and texting with someone . tapi bile along terfikir kan mama , teros along g dapo basoh periuk and masak megi utk mama . . then masak utk along . lapar sgt ma ;') tetibe mama br naka makan , adik pulak kate "ma nak sikit megi" . . direct along sound die "ahh . mama tadi mintak kau tolong masak , tanak . . pastuh nak makan orang punye" . . teros die diam . 


mama , 
along akan cube jd anak yg dgr cakap mama . cube skang tatau le nape dr dulu tah setan mane masok badan along nih bile mama soh buat ape ape yg mama suruh tuh , along buat lambat jek . . lengah kan mase . at least along buat kan ma ? ? ? ;') along akan cube utk jd yg sebaik nye utk mama . tgk mcm harini along tade pulak tinggi kan suara . even tak salu along tinggi kan suara . along akn cube jgn tinggi kan suara dgn mama sampai bebile . .


mama , 
kalo one day nnt mama mintak maaf sbb pena mara along dgn terok ke or pena kate along %#$?&*&%#! , itu sume along dah lame maaf kan pon . . along kan anak mama :') mama kan "ibu" along . . 


mama , 
along sayang mama . maken lame along idop maken along jelas nampak pengorbanan seorang ibu kepada anak anak nye . u're my superbb MAMA ! rreally love u !


mama ,
soal adik tuh . mama jgn amek hati sgt . die belom sedar lagi tuh . alaa , lagipun die panas baran . tak bole nak cakap sikit , kang tak memasal die tinggi suara tanpa sbb . . along dr dulu terasa dgn adik . tp die bukan orang , darah daging along jugak . . so along diam kan ajee . . along salu tego mama jgn ikot kan sgt kehendak adik . . adik tuh panjang akal sgt . bukan along nak buruk kan die . tp die tuh tak pena pikir perasaan mama . die cakap A , buat B . . tak amanah . . sometime along geram , along straight jek bagitau mama . tak tahan dah sometime diam kan ajee ape yg die buat . . die salu mintak duet . pdhl duet yg die g keje salu tuhh tah memane berambus pulak tahh -,- bile mintak mama duet , salu mama bg jek . . jgn lah ikot kan sgt kehendak die , ma . . .


ma ,
hanye mama "seorang ibu" bg along . tade ibu laen dah bg along . . only u ! so along nak mula jd yg terbaik utk mama . adik jarang dudok rumah . die jarang spend time dgn kite kan ma ? ;') dgn abah , dgn mama , and dgn along jugak . . haritu along geram , along comment jek kat fb die . . time tuh die kua lepak , die on gune BB aiman . pastu balek rumah jek teros sound along nape along comment kat fb die mcm tuh . niat along nak die seda . . takan lah depan mama abah , along nak cakap kat die "takan nak tunggu mama abah dah tak ade esok baru kau nak dudok rumah nih and spend time?!" along fikir jugak nnt ape perasaan mama abah kalo along cakap ayat tuh pada adik . . he's scold me . its oke , along diam kan lagi . . fikirkan kan die adik jek . kalo tak , lame dah kene dgn mulot along nih . abah pon skang jarang dah cakap cakap dgn adik . even malam malam kalo adik belom balek rumah kul 12 , abah mesti tanye adik mane , dah balek ke . . hm . even abah geram dgn adik , tp ade jugak sayang nye . yelahh , anak darah daging sendirik kann ;')


papew pon , along tetap sayang mama . . 
i love u . .
nnt along dah masok kampus semula bulan 11 nih , along tanak tinggal kan mama . nnt mama alone . abah keje . . nak harap kan adik ? ? hmmm . mmg tak lah . sampai kan mama geram , malas nak bercakap bertego dgn die sampai 2 ke 3 hari kann . along tahu sgt dah . . hmmm . along tanak bia mama alone ;( berat hati nih nak tinggal kan mama .
but , its oke . . kalo along dpt kampus yg dekat dekat . along akan balek every weekend . . hopefully lah kann .


mama , jgn tinggal kan along and adik . .
u're only my MOM . !
thanks tahan dgn perangai along skang . .
thanks for ur pengorbanan . .
thanks for ur love . .
thanks for everythingg . . 


i love you , mama. ! ! ! !




narimah binti hj mohd zahid
*my lovely Mama

hamdan bin ismail + narimah binti hj mohd zahid
*abah and mama . love both. !

this our Happy Family !
i love you alls. !


Posted at 2:38 AM | 0 comments

|
queen master

Facebook | Twitter
Hai I'm NorSyafika Dania .
Eyka dania for short .
welcome to my diary , a part of mysoul story .
thanks for coming .

visit here !

Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
re-edit : boo

- END -