Sweetness
THE SWEETNESS
Welcome. It's pink and black. So ? Haha. This are the your path; Dashboard | +Follow
sekadar bercerita :)
CERITA 1


pada yg lahir pd tahun 80/90an , mesti ingat mase skola rendah dulu :
- kat skola ade salesman jual buku cerita . . arini bg list , esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau . salesman susu pon camtu jugak . .


- kat library , budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je . bile ade program Nilam , sebok semua nak pinjam buku .


- bile ade lori vitagen nak datang sekolah , sanggup nangis nak mintak duit kt mak sbb nak beli 5 botol kecik tu .


- RMT kat skola makan tak best , tp yg berduit pon join RMT , tak paham aku . . .


- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg , pastu ade sharpener kat tgh2 die .


- main lawan pemadam , sayang nak guna utk padam . padahal itu fungsi sbnr , utk padam. !


- pakai pembaris yg bergerigi , kat dalam ade air pastu ade bende berkilat dlm air tuh .


- cikgu pakai pembaris kuning pjg . ade pemegang kat tgh2 tp tak penah nampak cikgu pgg pon kat situ .


- bulu ayam jd ramping sbb sering dijadikan rotan .


- time pendidikan seni , lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh . . ade jugak buat anyaman pakai kertas warna , kolaj la , ape la . .


- main game 2D . super contra , super mario , street fighter , sume pakai tape .


- jam tgn Boy London jd idaman sbb bole tukar2 kaler ikut suhu and cuaca .


- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak . .


- balik skola beli JoJo tak pon Dendang . Tora pon best jugak kan . beli semata-mata nak mainan , coklat tak makan pon .


-main galah panjang masih seronok lagi zaman ni .


-digimon antara permainan yg paling seronok time tu . agumon la , teddymon la . . jumpa org ada digimon je ajak BATTLE . . zaman digimon ni lah paling budak2 skang rugi tak rasa . .


- duit belanja standard rm0.50 ke rm1.00 . . . . budak skang RM5. ! pehh .


- kasut berlampu kat tapak , yg iklan die kat tV bole tembak alien tuh . .


- siri kartun : DRaGON BALL , power rangers , ultraman , ninja turtles , Thundercats , maskman , cybercop Gaban dan mcm2 lagi .

jgn lupe sume ini sbb zaman skang budak2 tak sempat layan bende2 mcm kite layan dulu tuh . diorang asyik ngadap Facebook , PS and cyber cafe je . .
kite akan sentiasa berubah , cume asal-usul kite yg permanent . KENANGAN nih . budak skang tak merasa dah semua nih . 



CERITA 2

‎4 orang duduk bertentangan di dalam sebuah keretapi . . Seorang warga Amerika , seorang Afrika , seorang Bangladesh dan seorang Malaysia . .
sdg dlm perjalanan , warga Amerika itu mengeluarkan 100 US Dollar lalu dibakarnya utk menghidupkan rokok . semua terkejut dgn tindakan si Mat Amerika dan belum sempat bertanya , si Mat Amerika ni kata "its ok . to many dollars in America" . .
tanpa mengendahkan kata-kata si Mat Amerika tu , si Mat Afrika pulak mengeluarkan sekotak cigar yang termahal di dunia . dibakarnya satu dan yg lain dibuang ke tingkap . tersentak dgn tindakan si Mat Afrika ni . .
Si Mat Amerika bertanya "Why?" . . si Mat Malaysia dan si Mat Bangla terpinga-pinga dgn perbuatan Mat Amerika dan Mat Afrika tadi . .
belum sempat Mat Bangla kata apa-apa , si Mat Malaysia terus campak si Mat Bangla keluar tingkap dengan slumber dan berkata "nevermind . . too many Bangla in Malaysia" . . . ;D

Posted at 4:08 PM | 0 comments

|
queen master

Facebook | Twitter
Hai I'm NorSyafika Dania .
Eyka dania for short .
welcome to my diary , a part of mysoul story .
thanks for coming .

visit here !

Credits

Penat-lelah by : Speaking Bunny
Basecode by : Alia L.Joe's
Tutorial : Jaja
re-edit : boo

- END -